maandag 6 januari 2014

Crackers met rode hummus.


Als alternatief op chips maakte ik vandaag 'op een rapke' deze knapperige snacks van linzenmeel. De bereiding is enorm gemakkelijk en helemaal gebaseerd op Indische papadums. Het komt erop neer dat je water en linzenmeel mengt (met kruiden), er hele dunne pannekoeken van maakt (gebruik een deegrol, je handen of een propere bokaal) en deze op een ingevet bakpapier in een oven op 185° legt tot ze wat verkleuren. Dat duurt ongeveer 10-20 minuutjes. Daarna kan je ze in hun geheel serveren of in stukjes gebroken bij een warme maaltijd, als snack, ...

Als dipsausje maakte ik rode hummus, gemaakt van gewelde en gekookte kikkererwten, look, olijfolie, komijn, zout, zongedroogde tomaten en een beetje appelazijn (ik was citroen vergeten kopen). Gooi alles in een blender en mix het tot een glad papje. Je kan extra water of olijfolie toevoegen als het geheel te droog blijkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten