dinsdag 28 januari 2014

Kikkererwten-boekweit slaatje.


In veel keukens (élke, behalve de Westerse) worden verschillende gerechten op tafel geplaatst. Zo wordt een zwaar en heet aardappelgerecht naast een frisse sla op tafel gezet, vaak nog met iets broodachtigs erbij en iets om het in te soppen of simpelweg een kom rijst. Er wordt altijd afgewisseld tussen zoete, zoute, zuur en pikante gerechten en in de meeste warme bereidingen is iets van al deze smaken terug te vinden. Als je graag een rijk smakenpallet op tafel tovert is de zuid-oosterse keuken er zeker eentje om te onderzoeken - maar ook in Australië en het Midden-Oosten kunnen ze er wat van!


Dit frisse Indische slaatje (bijgerecht) serveerde ik bij een pikante curry met zoete aardappel en pompoen.

De ingrediënten opgelijst in willekeurige volgorde: komijnzaad (gevijzeld), korianderzaad (gevijzeld), komkommer, daikon, paprika, boekweit, kikkererwten, champignons, citroensap, chili, zout, liefde.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten