woensdag 1 januari 2014

plakkerige caramel-pecanpudding




Eerder cake dan pudding, deze zware, plakkerige massa zoet verderf. Ik zal het nogmaals even van de roofing schreeuwen voor de niet ingewijden: ZONDER MELK, ZONDER EIEREN!! Totaal veganistisch! Met een bolletje rijstmelkijs (neem eens een kijkje in de natuurvoedingswinkel) erbij kan je helemaal losgaan.

Ingrediƫnten die ik gebruikte voor mijn versie van de cake: dadels, rijstmelk, bicarbonaat, margarine, donkere suiker, pecannoten, kaneel, zout, speltbloem. Mijn aangepaste versie is glutenvrij en is gemaakt met rijst- in plaats van amandelmelk. Rijstmelk is veel zoeter en dus zeker ook geschikt voor desserts. Voor de saus: rijstsiroop, donkere suiker, margarine, vanille-extract (zelfgemaakt*), rijstmelk, zout.

Het volledige recept vind je hier: http://ohsheglows.com/recipage/?recipe_id=6007779.


* Glazen potje of flesje + 2 vanillestokjes + vodka (vul tot de stokjes helemaal ondergedompeld zijn) + 2 maanden geduld = zelfgemaakt vanille-extract. Je kan na gebruik steeds weer wat vodka bijvullen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten