woensdag 5 februari 2014

Noedelsoep zonder meer.


Weinig authentiek, zeer lekker en snel klaar...

Blitsrecept:

Bak wat fijngesnipperde ui en knoflook, gember, chili, galanga, kurkuma en citroengras in de wok (of wadjan*) - voeg fijngesneden groenten toe zoals paprika, aubergine, wortel, zoete aardappel of champignons en bak zeer kort aan op een hoog vuur - voeg bouillon toe (van groenten of champignons), een schep tomatenpuree en en laat zachtjes terug opkoken - gooi geweekte rijstnoedels en wat frisse knapperige groenten (tauge, komkommer) in de soep - voeg lichte sojasaus**, rijstwijn, limoensap, zout, suiker en een scheutje kokosmelk toe - hak een handvol koriander fijn, strooi dat over het gerecht en serveer meteen.


Elke stap (gescheiden door een plat streepje) duurt maximum 1 minuut. Een noedelsoep is dan ook enorm snel klaar en vrij gezond doordat de groenten knapperig blijven. Je kan variëren met de groenten. Ook de kruiden zijn nogal vrij te kiezen zolang je er maar voor zorgt dat je er genoeg in doet. Een noedelsoep mag hevig doorsmaken anders is het maar een waterig sopje.


* Een wok is gemaakt van dun plaatstaal, heeft één lang handvat en is meer geschikt voor roerbakken. De wadjan (Indonesisch) heeft 2 handvaten, is relatief dik (en een stuk stabieler) en is meer geschikt voor gerechten die langer moeten sudderen.

** Lichte sojasaus is zouter en minder zoet dan donkere. Ze is geschikt om toe te voegen tijdens het koken. Met donkere sojasaus moet je opletten dat ze niet meteen karameliseert of aanbrandt... die voeg je dus beter pas toe op het einde. Let er bovendien op dat er geen vreemde E-nummers (zoals E621)in je sojasaus zitten want die kunnen wel eens erg ongezond zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten