maandag 24 februari 2014

Zonnige wintercurry.


De voorraad wintergroenten die ik vorige week in de natuurwinkel aankocht raakt stilaan op. De koolrabi, pompoen, wortels, zoete aardappel, selder, ... zijn heerlijk te verwerken in een Thaise rode curry en dat deed ik... meermaals zelfs!

De sterke smaken in deze bereiding brengen de zomer weer iets dichterbij.

Smaakmakers in deze rode curry zijn gember, look, chili, tomatenpuree, kaffirlimoen-blaadjes, citroengras, (galanga), ajuin, korianderpoeder, komijn, (kurkuma), kaneel, suiker, sojasaus, limoensap en kokosmelk (als je geen kokosmelk hebt kan je ook groentenbouillon gebruiken en rijstmelk). Mix deze ingrediƫnten tot een pap en voeg ze toe aan een stoofpot met jouw favoriete groenten. Werk af met gesnipperde koriander en Thaise basilicum (of andere verse groene kruiden zoals peterselie, munt, basilicum...) en serveer met wat rijst, rijstnoedels of tarwenoedels.

Je kan ook gewoon rode currypasta kopen in de Oosterste winkel (toko aka 'bij de chinees') maar ik zal zelden iets uit een pakje of potje gebruiken als het niet hoeft.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten