dinsdag 1 juli 2014

speculaas


Zelf speculaas maken, het is helemaal niet moeilijk.

Neem 1 deel vet (cocosvet, palmolie, of andere boterachtige substanties), 2 delen donkere suiker en 3 delen bloem (ik gebruikte volkoren speltbloem), een snuifje bicarbonaat (maagzout, rijsmiddel, ...) en genoeg speculaaskruiden. Meng of kneed alles goed tot een stevige deeg. Voeg eventueel een scheutje water toe. Rol het tot een worst en leg die een paar uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 150-180 graden. Snijdt ondertussen schijfjes van je deeg en leg ze op een afstandje van elkaar op bakpapier en stop ze nadien in de oven voor ongeveer 15 tot 20 minuten.


Eerst 'smelten' de koekjes en worden ze erg slap, maar pas na een tijdje beginnen ze krokanter te worden. Let erop dat de randen niet donker beginnen worden, want dan is het hoge tijd om ze uit de oven te halen.

Laten afkoelen en dan in de koekendoos ermee.

Smakelijk.

Graag gedaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten