zaterdag 30 augustus 2014

Ballen met tomatensaus.

Plantaardige alternatieven op hamburgers en gehaktballen kan je op zoveel verschillende manieren maken, de mogelijkheden zijn eindeloos. Je kan er groenten, noten, zaden, fruit, ... in verwerken en variëren met kruiden en texturen. Zo krijg je bv. krokante ballen als je meer noten/granen gebruikt.


De balletjes van vandaag maak je als volgt...

Ingrediënten:

een halve gesnipperde ajuin;
2 eetlepels havervlokken;
2 eetlepels walnoten;
2 eetlepels kikkererwtenmeel;
1 eetlepels tarwebloem;
1 eetlepel linzenbloem;
1 theelepel koriander;
1 theelepel komijn;
1 theelepel kurkuma;
1 theelepel paprikapoeder;
peper en zout.

Bereiding:

Bak de ajuin slap in een pan. Maak de walnoten, koriander en komijn fijn in de vijzel. Doe samen met alle andere ingrediënten in een kom en voeg de ajuinen toe als ze glazig geworden zijn. Voeg een scheut water toe, peper en zout en meng alles goed door elkaar tot je een substantie krijgt met een stevigheid van die tussen brooddeeg en cakedeeg. Schep porties in een hete pan (met voldoende kokosvet/palmvet) en bak langs beide kanten een aantal minuten tot de ballen krokant zijn.



De tomatensaus in deze bereiding bestaat uit gestoofde ajuinen met passata en tomatenpuree. Geserveerd met volkorenpasta. Keep it simple.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten