donderdag 7 augustus 2014

de Mung-dynastie

Het zuiveringsdieet. Toch niet zo'n bootcamp als het klinkt! Niet bedoeld om calorieën te tellen, of om als een waanzinnige alle zonden in de wereld te gaan vermijden, neenee.

Ik realiseerde me net toen ik aan mijn avondhapjes begon dat een zuiveringsdieet volgen je telkens opnieuw bewust worden is van hoe groot het aanbod aan groenten, fruit, noten, zaden, oliën en supplementen ook alweer is. Een reset van je kijk op voeding. Eventjes de gemakkelijke, hapklare brokken en nog-maar-eens-dezelfde-groentenpasta voor op de boterham achterwege laten en de duizenden andere opties herontdekken.

Ach ja, mungbonen! Zeewier! Spirulina, chlorella, veganistische DHA-pilletjes, jodiumsupplementen! Allerlei soorten sla! Venkel! Paksoi! Kool! Tarwekiemolie! Chiazaadjes, lijnzaad, walnoten! Overal rauwe look en citroensap bij! EN GA ZO MAAR DOOR! Koffie laten we een paar dagen links liggen (kuch) en vervangen we door rooibos-, kamille-, venkel-, netelthee en whatnot. We beginnen de dag met fruit en een groen drankje, lunch is een bescheiden portie complex koolhydraatrijk spul met rauwkost, het vieruurtje is een portie fruit of noten en 's avonds is er een eiwitrijke soep (iets met bonen, dus), vier uur voor het slapengaan.

Op het plaatje bovenaan zie je een slaatje van eikenbladsla, een halve gekookte aardappel, zelfgemaakte pesto (door Simon), paprika en komkommer; mungbonen met vlokjes zeewier; en paprika-tomatensoep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten