zondag 24 augustus 2014

pasta pesto met linzen-kikkererwtenballetjes

Doe jezelf een plezier en maak eens je eigen pesto! Het enige wat je nodig hebt is een vijzel - en wat ingrediënten natuurlijk. Niet alleen is de zelfgemaakte versie gewoon echt vers en daardoor veel gezonder, maar ook echt heel lekker en zo vegan als je zelf wil. Ik doe nooit kaas in mijn pesto omdat ik geen kaas eet, en ik vind de textuur van de geplette noten en olie voldoende smeuïg en kaasachtig om zelfs op pizza's te gebruiken. Pesto bevat trouwens rauwe look, wat erg goed blijkt te zijn voor ons immuunsysteem.


Groene pesto

Ingrediënten:

2 tenen look;
een handvol noten (geroosterd);
gedroogde basilicum;
olijfolie;
zout

Bereiding:

Rooster de noten in een hete pan. Je kan eens iets anders gebruiken dan pijnboompitten - al zijn die natuurlijk wel erg lekker. Ik gebruikte vandaag cashewnoten, walnoten en zelfs wat havervlokken. Ondertussen plet je de tenen look, hak ze fijn met een mes en stamp ze plat in de vijzel. Voeg een halve theelepel zout toe en de noten en werk rustig alles fijn. Voeg daarna de olie toe en een eetlepel gedroogde basilicum en roer alles goed om.


Linzen-kikkererwtenballetjes

Ingrediënten:

2 tenen look;
een handvol gedroogde groene linzen;
een handvol gedrooge kikkererwten;
kikkererwtenmeel;
een bussel verse koriander;
een ajuin;
kikkerertenmeel;
zout

Bereiding:

Leg de linzen en kikkererwten een nacht in water te week. Kook ze nadien nog even goed door tot je de kikkererwten net tussen 2 vingers plat kan knijpen. Giet af en laat uitlekken.
Snipper ondertussen de ajuin, plet de look en doe ze samen met de linzen, de kikkererwten, het zout en de koriander in een mixer. Mix alles kort.
Voeg nadien kikkererwtenmeel (een paar eetlepels) en water toe zodat je een stevige maar toch nog vochtige mengeling krijgt.
Schep de mengeling met een lepel in kleine porties in een hete pan met kokos- of palmolie. Draai na een 5-tal minuten om. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten