dinsdag 9 september 2014

bicky lombardia


Geïnspireerd op een heerlijke falafelburger met warme guacamole van bij Antwerpens meest hippe en trendy vegetarische fastfoodkeet. Niet echt een plek waar je me geregeld aantreft, maar dat heeft vooral te maken met de hoge prijzen! Met een overschot pitabrood, een goed rijpe avocado en bicky saus (ja, àlle 3, helaas niet bio) maakte ik mijn eigen variant met een knipoog naar de heerlijke vegi-bickys die ze her en der in de frituren verkopen. Be ware trouwens voor de groentenburgers in sommige frituren - je wil echt geen gepaneerde aardappelburger tussen je hamburgerbroodje, zelfs bickysaus kan dit niet redden!

Ingrediënten:

Burgers

een kwart ajuin;
een stukje courgette;
een stukje paprika;
een halve wortel
drie eetlepels kikkererwtenmeel
1 eetlepel ketchup
zout en peper
koriander

Guacamole

1 rijpe avocado
1 kwart ajuin, gesnipperd
een hale eetlepel citroensap (of naar smaak)


Bereiding:

Burgers

Snipper alle groenten. Stoof ze zacht in wat olie. Breng over in een mengkom en voeg de andere ingrediënten toe. Meng en voeg eventueel wat water toe zodat je een stijve pap krijgt. Schep de brij in een warme pan met voldoende kokos- of palmvet. Bak de burgertjes (of ballen) aan beide kanten krokant. 
Let erop dat je deze dretsjes even moet laten bakken vooraleer je ze mag proberen verschuiven of omdraaien - als je de brei te vroeg in vervoering probeert te brengen dan smeer je gewoon alles rond. Je zal merken wat ik bedoel, eens je het geprobeerd hebt.





Guacamole

Snij de avocado in 2, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in een mengkom. Voeg alle andere ingrediënten toe. Prak. 
Je kan voor wat variatie gesnipperde tomaat, een schep tomatenpuree, paprikapoeder of harissa (pimentpasta) toevoegen.

DE bicky lombardia

Grill het pitabrood (of koop het vers!). Mik er een gesnipperde augurk tussen, geraspte wortelen, komkommer, ... . Dan de sauzen en daarbovenop de burger en de guacamole. De groenten die je er niet tussengewurmd krijgt, eet je gewoon als een side-salad mee op! 

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten