dinsdag 2 september 2014

extreem groen slaatje met kikkererwten


Een proteïnegerichte avondmaaltijd, zoals het hoort (koolhydraten 's morgens, eventueel nog 's middags, 's avonds is voor de eiwitten), aangevuld met veel rauwkost, vier uur voor het slapengaan.

Maar wat heb ik hier ook alweer allemaal ingegooid? Het waren errug veel ingrediënten vanavond. Let's see...

"my little gem"-sla van de Bioplanet
gewone kropsla
één stengel warmoes, rauw, zeer fijn gesneden
enkele plakjes komkommer
een korte stengel selder mét bladeren, fijn gesneden, rauw
enkele takjes peterselie geknipt
enkele takjes koriander versnipperd
een halve wortel geraspt
een klein handjevol Bretoens zeewier
twee à drie stukken gemarineerde artisjok (conserve)
een halve bokaal kikkererwten
enkele cashewnoten
... over dit alles een halve citroen geperst
... en een geut olijfolie gegoten (optioneel ook nog wat tarwekiemolie voor extra vit. E)
... en afgekruid met gemalen komijnzaad, paprikapoeder en kruidenzout
-- vergeet de rauwe look niet!

Voor een meer gevuld gevoel, vul aan met een gekookt eitje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten